Facebook профил

Абонамент за бюлетин
Публикувани броеве

Новини по RSS


Начало arrow Въпроси/Отговори arrow Въпрос - билколечение при запек
Въпрос - билколечение при запек PDF Печат Е-мейл Save

От 15 г. пия чай "Сена- майчин лис", всяка вечер запарвам по 2 пакетчета. Преди месец ми откриха саркоидоза първа степен и разбрах, че тази билка при продължителна употреба е вредна и ме посъветваха да опитам да си регулирам перисталтиката с диета. Каква диета бихте ми препоръчали? Благодаря!

Отговор 

 
 
Здравейте,
 
 Дори без здравословни проблеми не е добре да се прибягва систематично към употребата лаксативни средства, тъй като те никога не са съвсем безвредни. Хроничният запек се лекува най-добре с едно общо превъзпитание на вашето хранително и двигателно поведение. Нужно е също да се работи и върху преодоляването на стреса ако той е в основата на проблема. 
 
Най-общо можем да ви препоръчаме да ядете поне един суров плод или зеленчук на всяко хранене, една порция готвени зеленчуци обед и вечер. Не прекалявайте с рафинирани храни тип тестени и захарни изделия, не пазете диети и най-вече запазете едно разумно количество мазнини на всяко хранене, например сутрин 10 г масло, обед и вечер 5 г зехтин в салата или в супа и 5-10 г в порцията готвени зеленчуци. Яжте малки порции и не прескачайте основно хранене. Пийте 1,5 л вода на ден. Движете се редовно.
Ако тези съвети не са достатъчни за да решат проблема, попълнете анкетната карта в нашия сайт за да направим анализ на хранителното ви поведение и ви дадем по-специфични съвети.
 
Задайте вашия въпрос към екипа на Диети
Вашият email:
Относно:
Въпрос:
Сподели този материал

бутони за споделяне


Рецепти

Пълнени гъби
Брой калории в една порция: 94
Продължава...
 
Козунак
Изпитана рецепта
Продължава...
 
Телешко по бургундски
Брой калории в една порция: 380
Продължава...
 

Анкета

Каква вода пиете?