Facebook профил

Абонамент за бюлетин
Публикувани броеве

Новини по RSS


Начало arrow Въпроси/Отговори arrow Въпрос - хранене при стероидно затлъстяване
Въпрос - хранене при стероидно затлъстяване PDF Печат Е-мейл Save
Здравейте, след сериозно лечение с метилпреднизолон, заради съществуващо автоимунно заболяване рязко качих 16 кг. Сега съм в ремисия, спортувам всеки ден, карам колело, скачам на въже по 40 мин. ежедневно и играя аеробика, опитвам протеиновата диета, но съм включила много кисело мляко и овесени ядки и в много по-малка степен наблягам на месото, но нямам никакъв резултат за вече 5 месеца! Силно съм притеснена има ли начин да се свалят безболезнено тези килограми. Костната ми структура е много крехка и едва нося това тегло. И каква евентуално е причината да не свалям изобщо килограми, при положение,че никога не съм имала проблем с теглото?

Отговор
 
Би било трудно и дори безотговорно да ви дадем конкретен съвет при толкова много неизвестни. От каква болест страдате, пол, ръст, тегло, кръвни анализи, лекарствен прием в момента...
Единственото, което мога да ви кажа в момента е , че не спазвате протеинова диета, тъй като консумирате овесени ядки които са богати на въглехидрати, а и само с млечни продукти е трудно да достигнете нивата на протеини, необходими при протеиновата диета. Друго, което е важно да знаете е че протеиновата диета може сериозно да навреди на бъбречната ви дейност. Често автоимунните заболявания и техните лечения предизвикват бъбречни проблеми и протеиновата диета не е никак полезна в този случай. 
За да ви помогнем наистина ви препоръчваме да попълните анкетата в сайта за да ви изготвим индивидуална диетологична консултация. На последната страница от анкетата, молим да опишете подробно болестта си, лекарствения прием и да дадете сведения за кръвните анализи с които разполагате в момента, дори и да са от няколко месеца. 
 
Задайте вашия въпрос към екипа на Диети
Вашият email:
Относно:
Въпрос:
Сподели този материал

бутони за споделяне


Рецепти

Подлютена зелева салата
Калории на порция - около 100, зависи от количеството използвано олио
Продължава...
 
Пилешко задушено
Калории на една порция от 450 гр. - 700, протеини 28 гр., мазнини 34 гр., въглехидрати 46 гр.
Продължава...
 
Кейк круша – шоколад
Брой калории в една порция: 280
Продължава...
 

Анкета

Каква вода пиете?