Facebook профил

Абонамент за бюлетин
Публикувани броеве

Новини по RSS


Начало arrow Въпроси/Отговори arrow Въпрос - стомашни киселини и парене
Въпрос - стомашни киселини и парене PDF Печат Е-мейл Save
Здравейте, редовен читател съм на вашия сайт. От известно време имам проблем със стомашни киселини и парене на стомаха. Не мога да установя дали е свързано с някакви храни. Бихте ли ми казали какъв хранителен режим трябва да спазвам. Благодаря Ви!

Отговор
 
Киселините, които чувствате могат да се дължат на различни причини като прекалено обилно хранене, прекалено мазно хранене, консумация на дразнещи храни като люти чушки, туршии, подправки, кисели храни, алкохол, прием на някои лекарства като аспирин и други антиинфламаторни и обезболяващи средства. Киселините могат да бъдат и проява на някои заболявания и състояния като стрес, херния, затлъстяване. 
За да премахнете киселините би трябвало да се действа върху причината. Временно можете да ползвате лекарства, които се продават свободно в аптеките. Вашият аптекар ще ви посъветва кое от тях е най-подходящо във вашия случай. Но ако не можете да определите сам от какво се получават киселините ви и те продължават повече от няколко дни, посъветвайте се с лекуващия ви лекар. 
 
Задайте вашия въпрос към екипа на Диети
Вашият email:
Относно:
Въпрос:
Сподели този материал

бутони за споделяне


Рецепти

Козунак
Изпитана рецепта
Продължава...
 
Гаспачо /студена лятна супа/
Калории: Брой калории в порция в 250 мл. - 142
Продължава...
 
Минестроне – италианска селска супа
Брой калории в една порция: 200
Продължава...
 

Анкета

Каква вода пиете?