Facebook профил

Абонамент за бюлетин
Публикувани броеве

Новини по RSS


Начало arrow Въпроси/Отговори arrow Въпрос - хранене след сърдечна операция и диабет II
Въпрос - хранене след сърдечна операция и диабет II PDF Печат Е-мейл Save
Здравейте! Претърпях тежка сърдечна операция, смяна на аортна клапа, 3 байпаса и каротидна артерия. Имам диабет ІІ тип от преди 25 години и съм на таблетки. След операцията трябва да пия Синтром до живот. Повлиява ли се неговото действие от антидиабетичните лекарства и какви храни трябва да се избягват или приемат респективно? Благодаря!

Отговор
 
За съжаление не посочвате какви антидиабетични таблетки точно пиете, какви други лекарства приемате, например за кръвното или обезболяващи... Най-вероятно лекарят, който ви е предписал Синтрон е взел под внимание общото ви здравословно състояние и лекарствен прием и би трябвало да му имате доверие.
От друга страна, по отношение на храните с възможно взаимодействие със Синтрон, можем да кажем следното:
Синтрон е антикоагулант. Има храни, които са източници на витамин К, витамин с про-коагулантно действие, т.е., способни да намалят ефекта на Синтрон. Това са различните видове зеле - бяло, зелено, броколи, цветно, брюкселско, китайско, различните видове ряпа и репичките, различните видове листни зеленчуци - зелени салати, спанак и всички зеленчуци в по-малка степен. Други храни богати на витамин К са дроб и други субпродукти, меса и колбаси. Тези храни не е нужно да бъдат отстранени, но просто не бива да се консумират ежедневно и в големи количества.
Имайки пред вид многобройните ви здравословни проблеми, всички свързани с храненето ви препоръчваме да се консултирате с диетолог. 
 
Задайте вашия въпрос към екипа на Диети
Вашият email:
Относно:
Въпрос:
Сподели този материал

бутони за споделяне


Рецепти

Супа от тиквички

Калории за една порция 300 гр. - 83. Протеини 4,5 гр., мазнини 4 гр., въглехидрати 7гр.

Продължава...
 
Торта от домати и сирене
Брой калории в една порция: 382
Продължава...
 
Телешко по бургундски
Брой калории в една порция: 380
Продължава...
 

Анкета

Каква вода пиете?