Facebook профил

Абонамент за бюлетин
Публикувани броеве

Новини по RSS


Начало arrow Въпроси/Отговори arrow Въпрос - Куркума и влиянието й върху раковите заболявания
Въпрос - Куркума и влиянието й върху раковите заболявания PDF Печат Е-мейл Save
Вярно ли е че куркума лекува от рак и какво е въздействието на къри против болести и за кой помага? Благодаря и приятен ден!

Отговор
 
В началото на годината бе публикувана научна статия в американския Journal of National Institute of Cancer, която резюмира първите изследвания върху ефекта на куркумата като допълнение към различните видове терапии срещу рак. Резултатите са доста окуражаващи. 
Става дума за 22  изследвания във фаза 1 и 2 /върху животни и здрави доброволци/, започнали в 2007, както и за опити при болни от рак хора, при които е отбелязан спад със 73 процента на туморите на панкреаса. 
Друго изследване, водено в противораковата болница Джон Хопкинс в Балтимор показва добри резултати на комбинацията куркума и керцетин /извлек от ябълки/ при рак на дебелото черво / намаляване с 60 процента на растежа на раковите клетки/.
Изглежда също, че куркумата съчетана с чер пипер е още по-активна –  20 мг на килограм пиперин /активно вещество в черния пипер/ увеличават биоактивността на куркумата с 2000 процента.
За съжаление не е точно известно действието на куркумата в обичайни кулинарни дози. Приемът на куркума при всички случаи трябва да е в комбинация с назначеното ви лечение. 
 
Задайте вашия въпрос към екипа на Диети
Вашият email:
Относно:
Въпрос:
Сподели този материал

бутони за споделяне


Рецепти

Много вкусна есенна салатка от Ина
Продължава...
 
Лека плодова торта
Брой калории в една порция: 210
Продължава...
 
Лимонов мус
Брой калории в една порция: 106
Продължава...
 

Анкета

Каква вода пиете?