Facebook профил

Абонамент за бюлетин
Публикувани броеве

Новини по RSS


Начало arrow Въпроси/Отговори arrow Въпрос - пръстени за стомаха
Въпрос - пръстени за стомаха PDF Печат Е-мейл Save
Имам наднормено тегло, тежа 95 кг. Опитвах какви ли не диети, но без успех. Трупам непрекъснато килограми. Имам и много здравословни проблеми и затова е много важно да успея да намаля теглото си. какво ще ми кажете за тези пръстени, които се слагат на стомаха? Благодаря за отделеното внимание!

Отговор
 
Здравейте,
Пръстените на стомаха изолират малък обем от стомаха в горната му част. По този начин чувството на заситеност се постига с много малко количество храна. Човек и да иска да продължи да се храни не е способен, поради факта, че отворът на пръстена е тесен, а изолираният обем от стомаха е пълен. Ако въпреки всичко храненето продължи се получава рефлекс за повръщане. Неспособен да се храни обилно, човек отслабва.
За съжаление, обаче, този метод не е нито лесно, нито приятно, нито безвредно, нито абсолютно сигурно средство за отслабване. В действителност, най-големият недостатък на пръстена е това е, че той пречи на консумацията на полезните храни, като плодове, зеленчуци, нетлъсти меса. Тези храни са богати на ценни хранителни елементи, между които фибри, които задръстват отвора, но пък тези храни са най-ниско енергийните в менюто и се препоръчват за отслабване.
За сметка на това, всички високо енергетични и бедни на ценни елементи, рафинирани, сладки и мазни храни отлично минават през препятствието. В началото почти всички оперирани отслабват с около 20 кг., но много хора в последствие отново напълняват, защото се хранят предимно с шоколад, бисквити, торти и сладкиши, тестени изделия и пият сладки напитки. Постоянният прием на сладки и мазни храни през няколко часа води до висока секреция на инсулин, прекалено натрупване на мастна тъкан в коремната област и след време до появата на диабет тип 2.
За да отслабнете трайно и здравословно ви препоръчваме да не предприемате диети по собствена инициатива, а да се консултирате с квалифициран диетолог, който ще ви предложи програма съответстваща на вашия начин на живот, дневен график, предпочитания, здравословно състояние, финансови възможности и др. и ще се погрижи да поддържа мотивацията ви през месеците, които са нужни до достигане на разумно тегло. 
 
Задайте вашия въпрос към екипа на Диети
Вашият email:
Относно:
Въпрос:
Сподели този материал

бутони за споделяне


Рецепти

Плодова Шарлота
Брой калории в една порция: 180. Протеини 8 гр., мазнини 2 гр., въглехидрати 30 гр.
Продължава...
 
Лятна салата с пиле
Брой калории в една порция: 250
Продължава...
 
Табуле (ливанска салата)
Брой калории на една порция: 210
Продължава...
 

Анкета

Каква вода пиете?