Facebook профил

Абонамент за бюлетин
Публикувани броеве

Новини по RSS


Начало arrow Въпроси/Отговори arrow Въпрос - отслабване със спорт
Въпрос - отслабване със спорт PDF Печат Е-мейл Save
Със спорт и диета отслабнах с почти 10 кг.,но организмът ми от два месеца сякаш се „заключи” и спрях да свалям, а искам да сваля още 10 кг. Какво да правя?

Отговор
 
Здравейте, 
Теглото зависи от приетата и изразходваната енергия. Ако изразходваната енергия е повече от приетата неизбежно се отслабва. Обратното също е валидно и неизбежно. В момента вие сте със стабилно тегло, т. е. енергоприемът е равен на енергоразхода. Защо се получава така, при положение че продължавате да се храните по същия начин и не намалявате спорта? Теглото ви се стабилизира, защото енергоразходът освен от физическата активност, зависи много и от общата маса, а след като сте отслабнали, тя е намаляла и съответно калориите, които консумирате и които изгаряте са се изравнили.
За да продължите да отслабвате би трябвало или да увеличите спорта или да намалите калорийната стойност на храните или да направите и двете неща едновременно.
Това разбира се трябва да бъде в рамките на здравословното и поносимото за вас и околните поведение, както на нормалното тегло. Прекаляването дори и със спорт не е желателно.  Рестриктивните диети са вредни за здравето и обречени на неуспех в дългосрочен план. 
 
Задайте вашия въпрос към екипа на Диети
Вашият email:
Относно:
Въпрос:
Сподели този материал

бутони за споделяне


Рецепти

Козунак
Изпитана рецепта
Продължава...
 
Крем супа от тиква
Брой калории в една порция: 123
Продължава...
 
Пуешко филе с круши
Брой калории в една порция: 291
Продължава...
 

Анкета

Каква вода пиете?