Facebook профил

Абонамент за бюлетин
Публикувани броеве

Новини по RSS


Начало arrow Въпроси/Отговори arrow Въпрос - хранене само с месо
Въпрос - хранене само с месо PDF Печат Е-мейл Save
От една година съм на месо но от скоро започнах да ям и други неща но така ям че има вечери, в които съм повръщала дали съм болна от булемия има дни, в които изобщо не вкусвам нищо но хапна ли нещо не мога да спра.

Отговор
Въпросът ви доста ни учуди и притесни. Ако наистина цяла година сте консумирали само месо вероятно страдате от скорбут и други недоимъчни състояния на множество витамини и минерални вещества, от хроничен запек, вероятно и претоварване на бъбреците. Надяваме се, че малко преувеличавате и че все пак е имало, макар и рядко и в недостатъчни количества, и други храни в диетата ви.
Консумацията на една единствена храна по време на дъги периоди от време е абсолютно непрепоръчителна, поради факта че по този начин се лишавате от ценните хранителни съставки, съдържащи се в останалите храни, допринасящи за хранителния баланс. Всички диети, които не са базирани на принципите на балансираното хранене са вредни за здравето и могат да доведат до сериозни заболявания.
Човешкият организъм е добре направен и когато съзнателно се лишавате от хранителни съставки, той ви подтиква да попълните липсите, като в един момент изпитвате непреодолима нужда да консумирате храните източници на нужните му елементи. Изглежда точно това се случва с вас в последно време в моментите които наричате булимия. 
Състоянието което описвате говори за сериозно разстройство на хранителното поведение, което би трябвало да бъде лекувано преди всичко от психиатър с опит в този тип заболявания, както и от квалифициран диетолог. 
 
Задайте вашия въпрос към екипа на Диети
Вашият email:
Относно:
Въпрос:
Сподели този материал

бутони за споделяне


Рецепти

Подлютена зелева салата
Калории на порция - около 100, зависи от количеството използвано олио
Продължава...
 
Тиквички огретен
Брой калории в една порция: 160
Продължава...
 
Крем супа от тиква
Брой калории в една порция: 123
Продължава...
 

Анкета

Каква вода пиете?