Facebook профил

Абонамент за бюлетин
Публикувани броеве

Новини по RSS


Начало arrow Въпроси/Отговори
Въпрос - необходимост от калории
Какво количество калории е необходимо за средно статистическа жена, която спортува за изчистване на мазнините и как да се разпредели?
Продължава...
 
Въпрос - соеви изолати
Мога ли да получа информация по какъв начин се произведени продаваните в диетичните магазини соеви изолати, а също така и казеините (млечен протеин). Чел съм, че има значение дали са изолирани при висока или ниска температура (така се запазвала L-формата на аминокиселините). Благодаря предварително!
Продължава...
 
Въпрос - признаци булемия
Какви са признаците на булемия?
Продължава...
 
Въпрос - билката Очанка
Напишете ми всичко за билката Очанка и най-вече за страничните ефекти от нея.
Продължава...
 
Въпрос - хранителен режим след сърдечно-съдова операция
През 2000 г. претърпях операция на сърцето – сложиха ми митрална клапа.След операцията съм с предсърдно мъждене, лявото ми предсърдие продължава да е с големи размери. Вземам ланитоп, синтром и диуретици. Какъв трябва да е режимът ми на хранене, допускат ли се физически натоварвания в моя случай? Понякога си позволявам чаша черевно вино, дори 2, друг алкохол не пия. Не пуша. Напишете нещо по тези въпроси. Никъде няма информация за хората претърпели такива операции. Може ли да се употребява червено вино след митрално-клапно протезиране и употреба на синтром?
Продължава...
 
Въпрос - сърдечно-съдови болести
На 23 г. съм, висока 165 см./65 кг.. Имам оплаквания относно кръвното налягане, ходих при невролог и ми изписаха Ксенакс, кръвното ми беше 120/80, пулс 100 удара/мин.. По принцип пия и лексотан по половинка, но пак поддържам високо кръвно налягане – 140/80, пулс 80 удара/мин. Имам ли някаква болест на сърцето? Винаги се притеснявам когато ми измерват кръвното, веднага го вдигам, много емоционална личност съм! Какво бихте ме посъветвали?
Продължава...
 
Въпрос - прясно и кисело мляко
Кое е по-полезно – прясното или киселото мляко и какво количество от тях трябва да се яде дневно?
Продължава...
 
Въпрос - хранене след сърдечно-съдова операция
Съпругът ми е със сменена аортна клапа. Трябва ли да пази някаква специална диета?
Продължава...
 
Въпрос - лечение булемия
Аз съм висока 1,60 и тежа 50 кг. От 3 години съм болна от булимия. Първоначално исках да отслабна и от 65 кг. станах 48, не ядях по 4 дни, бях на квартира и без контрол, прибирах се при родителите си и ядях в неограничени количества, напълнявах по 5-кг за 2-3 дни. Постепенно се появи повръщането, първо веднъж, после още веднъж и така докато осъзнах, че не мога да спра. Имах желание да се излекувам и се обърнах към родителите си, разказах им всичко. Те се отнесоха с разбиране и ме заведоха на психолог, изписа ми Анафранил - антидепресанти и Зопиклон - приспивателни, тогава от гладуването не можех да спя. Пиех хапчетата, ходех на хипноза заради безсънието, имаше дълги периоди, в които не повръщах, но нещата пак се връщаха. Имам волята, аз съм силен човек, но не знам как, страхувам се, че всичко калорично, което хапна ще ми се лепне. Мога да ям в ограничени количества, но мине ли известно време и не знам до кога да ям, продължавам, докато не ми стане зле, отивам и го повръщам, има дни, в които само ям, повръщам, ходя на училище и спя, забравям дори защо съм жива. Знам, че това, за което пиша ви е страшно познато, но аз самата разбирам проблема си, не мога да се обърна отново към родителите си за помощ, те дори не предполагат, че отново съм започнала да повръщам, вие сте единственото ми спасение, ще изпълня всичко, което ме посъветвате. Лошото е, че съм стигнала до фаза, че дори с ябълки да преям и да си легна, без да повръщам на сутринта пак ще съм напълняла, не е внушение, наистина моля ви помогнете ми. Искам да ми кажете някаква достъпна диета, която да започва със захранване, и като я спазвам наистина поне да се стигне до момент, в които не всичко, което хапна да ми се лепне, без значение колко време трябва да спазвам този режим, мисля, че ако се има в предвид това, през което съм минала една дълга диета ще е като фасулска работа за мен, още повече, че най-искрено искам да се излекувам. Основните неща, които съм яла до сега са плодове, зеленчуци, варено месо и яйца без сол, захар не употребявам, хляб въобще не ям, пържено също и въпреки това напълнявам, кажете ми как да ги комбинирам, кои часове да ям, за бога вие сте последната ми надежда. На път съм да съсипя бъдещето си, имам сериозен приятел, много добър успех в училище, а мисля само за ядене. Хапчета не мога да ползвам, все пак съм ученичка в 11 клас, към лекар също не мога да се обърна, най-вече от финансова гледна точка. В общи линии това е проблемът на живота ми, ако получа отговор ще бъда най-доволното момиче в света, Благодаря предварително! Радвам се, че ви има.
Продължава...
 
Въпрос - разлика между подкожни мазнини и целулит
Ние със съпруга ми работим в сферата на любителския спорт – собственици сме на спортен клуб, имаме две фитнес зали, зала за аеробика, магазин за хранителни добавки. Съпругът ми е завършил НСА, а аз в момента съм в процес на дипломиране като психолог. Двамата със съпруга ми работим в нашите зали като инструктори и консултанти по проблемите свързани с наднорменото тегло и спортното хранене и необходимите хранителни добавки за това. В процеса на нашата работа постоянно сме затрупвани от въпроси свързани с храненето и регулирането на теглото, на които не винаги можем да отговорим изчерпателно. Много бихме ви били благодарни ако имате възможност да ни отговорите на един от най-често задаваните ни въпроси: “Каква е разликата между подкожни мазнини и целулит и изобщо това две различни неща ли са или целулитът е всъщност подкожна мазнина?”
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 13 14 15 16 17 18 Следваща > Последна >>

Резултати 131 - 140 от 181
Задайте вашия въпрос към екипа на Диети
Вашият email:
Относно:
Въпрос:
Сподели този материал

бутони за споделяне


Рецепти

Подлютена зелева салата
Калории на порция - около 100, зависи от количеството използвано олио
Продължава...
 
Крем супа от грах с яйце
Тази рецепта е много вкусна и ефектна, и никак не е скъпа
Продължава...
 
Лимонов мус
Брой калории в една порция: 106
Продължава...
 

Анкета

Каква вода пиете?